Жерар Депардийо, един от най-обичаните и награждавани френски киноактьори, е подведен под отговорност по обвинения в изнасилвания и сексуални посегателства, съобщи, прокуратурата, цитирана от агенция Франс прес.

"Следствената камара смята, че на този етап има сериозни или съгласувани индикации, които оправдават това Жерар Депардийо да остане обвинен“, за деяния от август 2018 г., заяви главният прокурор на Париж Реми Хайц, цитиран от агенцията.

Тъжителката срещу Депардийо е актриса на възраст между 20 и 30 години, която първо е подала жалба в жандармерията в Ламбеск , близо до Екс-ан-Прованс в Южна Франция. Тя обвинява Депардийо (73 г.), че я е нападнал и изнасилил в неговия дом в Париж на 7-и и 13 август 2018 г. и същевременно многократно я е нападал сексуално. Според източник на АФП тя е дъщеря на приятелско на Депардийо семейство.

Правосъдието пази самоличността ѝ в тайна. Тя твърди, че по време на посегателствата срещу нея е участвала в репетиции във френската столица. Депардийо, който стана име и в Холивуд с ролите си в "Зелена карта" и "Сирано дьо Бержерак", я поканил в Париж, "за да "помогне на кариерата ѝ", твърди тя. 

Първото разследване за изнасилване срещу Депардийо е било прекратено поради липса на доказателства. По-късно обаче тъжителката е подала второ оплакване, този път - в качеството на жертва, което обикновено води до подновяване на досъдебното производство под ръководството на съдия-следовател и до повдигане на криминални обвинения, предаде АФП. 

Депардийо, баща на четири деца, който е "гигант в киното", води живот пълен със скандали, припомня "Мейл". През 2011 г. той е принуден да се извини, след като е уринирал в бутилка по време на полет от Париж до Дъблин, защото кабинният екипаж му казва, че трябва да почака 15минути, преди да може да ползва тоалетната. През 2012 г. се премества да живее в Белгия, за да избяга от френски данък върху имуществото. Пак, позовавайки се на данъчната тежест в родината си, той приема руско гражданство през 2013 г. и се сприятелява с президента Владимир Путин. Звездата скандализира публиката и с изказванията си, че Франция е страна "населена с чужденци и с глупаци, които правят вино и вонящо сирене" и че пие до 14 бутилки вино на ден.