Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров предложи на Володимир Зеленски да прехвърли властта на Виктор Янукович, предаде РИА Новости.

"Не се обръщам към вас като към президент. Според закона на Украйна Виктор Янукович остава такъв. Прехвърлете властта на него, законния президент, и се уповавайте на съдбата. Може би тогава ще имате шанс отчасти да изкупите вината си", написа Кадиров в канала си в "Телеграм".

Янукович бе осъден през 2019 г. в отсъствие на 13 години затвор за държавна измяна и съглашение с Русия. В момента е извън страната.

Кадиров обвини Зеленски, че е избягал от Украйна "така, че никой дори не е имал време да забележи искрящите му токчета". Всъщност президентът е в столицата Киев от първия ден на войната.

"Владимир, върни се! Къде отиде патриотизмът, цялата ловкост, емоционалните изказвания? Още от началото знаех, че ще избягаш, но можеше да запазиш лице пред хората си, макар и с много лоша игра. Въпреки че и като актьор, не се отличаваше с особен талант", написа Кадиров.

Той също така добави, че Зеленски все още има време да се върне в Киев, "да приеме исканията на Русия и да поиска прошка от жителите на ДНР, ЛНР и всички украинци".