Пловдив е "жълто-черен" поне до следващия мач между "Ботев" и "Локомотив" - "канарчетата" спечелиха с 2:1 като домакини в двубой от Първа лига. Той ще се запомни с пропусната дузпа и три гола в последните 15-ина минути.

Преди почивката Локо имаше повече и по-добри голови възможности. Макар и да не бяха стопроцентови.

В 54-ата минута гостите хванаха съперника неподготвен на контраатака и съдията Георги Кабаков отсъди дузпа за контакт на вратаря Георги Аргилашки с откъсналия се Парвиз Умарбаев в наказателното си поле.

Димитър Илиев стреля слабо и стражът на "Ботев" първо парира, а след това имаше и време да улови топката. Това бе ключовият момент, имайки предвид и как се водеше двубоят преди това - най-вече с физическа и тактическа битка, без голови положения. 

"Ботев" получи криле, а Тодор Неделев направи пропуск.

В 76-ата минута той центрира от ъглов удар и Виктор Генев засече топката с глава - 1:0.

Девет минути по-късно Неделев записа и втора асистенция. Националът даде извеждащ пас на влезлия като резерва Джак Лейн, който промуши топката между краката на вратаря Лукас Рейдър - 2:0.

"Локомотив" върна един гол чрез капитана си Димитър Илиев само минута преди края на редовното време, но не успя да стигне до нещо повече в добавените минути.

По-рано днес "Черно море" допусна неочаквана грешка у дома - 1:1 срещу "Пирин" (Благоевград), а вчера ЦСКА 1948 измъкна победа срещу "Царско село" - 2:0. В неделя от 14 часа е дербито "Левски" - ЦСКА-София.