Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов отново би излязъл с фланелка с лика на Владимир Путин, ако "белите" спечелят Купата на България. По-рано днес те биха "Берое" с 2:1 в "Овча купел" и се наредиха до ЦСКА-София, "Лудогорец" и "Левски" на полуфиналите.

През 2018 г. на финала за Купата "Славия" победи "Левски" с дузпи след 0:0 за 120 минути на пълния ст. "Васил Левски". На награждаването Стефанов сложи тениска с лика на руския лидер и надписа "Армия России".

“Ако вземем купата, пак ще изляза с фланелка на Путин. Всички, които обичат България, да не забравят, че два пъти руснаците идваха приятелски и дано пак да идват приятелски. Защото ако продължаваме така, може и да не са толкова приятелски настроени и да хванем късата клечка. Украйна и Русия са братски народи, да си се разбират", така Стефанов отговори на въпрос на репортер, цитиран от БТА, след срещата с "Берое" за фланелката в контекста на войната.

И продължи със следното:

"Гледам днес, че на Шипка хвърчат снежни топки. България е за българите. Когато атовете се ритат, мъненките да не си завират оная работа, защото ще ги боли. Дайте да си гледаме държавицата. Ще поскъпват цени и кой е виновен? Можехме да имаме евтина газ, евтин бензин. Мечката е опасна, а ние тръгнахме да ядем мед. А тази мечка е опасна, внимавайте”.

Стив Фуртадо изведе гостите напред с красив гол в 38-ата, но още в 41-ата Тони Тасев изравни. В 57-ата домакините получиха дузпа за игра с ръка след разглеждане на ВАР и Радослав Кирилов им донесе победата.

До края беройци не стигнаха до нищо опасно и "Славия" оформи карето за полуфиналите, жребият за които е в петък от 11 часа в "Бояна". Този път мачовете ще са по два - на разменено гостуване. Актуалният носител на трофея е ЦСКА-София.