"Левски" победи ЦСКА 1948 с 2:0 в мач от 21-ия кръг на Първа лига и се изравни по точки с четвъртия в класирането "Черно море", но варненци гостуват утре на "Локомотив" (София).

Двубоят се игра на "нивата" на стадиона в Бистрица (любопитно е как такъв терен получава лиценз от БФС, бел. ред.), а преди началото му гостите излязоха с надпис "Не на войната". 

Идната неделя "Левски" играе с ЦСКА-София, който вчера прегази "Ботев" (Враца) с 4:0. През седмицата и двата отбора ще играят четвъртфинали за Купата на България - "червените" с "Локомотив" (Пловдив), а "сините" със столичния "Септември".

Днес "Левски" откри в 24-ата минута. Патрик-Габриел Галчев получи топката отдясно и центрира пред вратата на домакините, които оставиха Димитър Костадинов непокрит и офанзивният халф бе точен с глава - 1:0. 

"Сините" вкараха втория си гол след точно час игра, когато Филип Кръстев пресече атака на ЦСКА 1948 и подаде на бразилеца Уелтон близо до централната линия. Той пробяга цялото разстояние до наказателното поле на домакините, финтира защитник и отбеляза първото си попадение със синия екип с прецизен удар от разстояние. 

До края срещата се доиграваше, като ЦСКА 1948 удари греда чрез Денислав Александров. "Левски" е пети в класирането с 32 точки, а ЦСКА 1948 е на десето място с 22.