В деня на своя символ "Левски" победи "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 пред повече от 10 хиляди зрители на почти пълния стадион "Георги Аспарухов". Този уикенд официално се подновява сезонът в Първа лига, след като в предишния се играха отложени мачове.

Андриан Краев откри в 22-ата минута, а в 30-ата Милош Петрович изравни с глава след центриране от ъглов удар.

Само две минути по-късно Филип Кръстев (горе) реализира зрелищен гол с удар от 20-ина метра в горния ляв ъгъл на вратата. Това бе дебютен двубой за национала с екипа на "сините" и дебютен гол. Той е преотстъпен от белгийския "Ломел" - клуб от орбитата на "Манчестър Сити", който държи правата на халфа.

Със страхотната атмосфера от трибуните в топлия февруарски ден, първото полувреме бе динамично, интересно, с добри атаки и към двете врати. Ключова за цялата среща се оказа ситуация в 20-ата минута, когато Мартин Паскалев от "Локо" повали на границата на пеналта откъсващия се Билал Бари. Съдията Волен Чинков изгони Паскалев, а след свободния удар Краев откри с помощта на рикошет.

"Локо" намери сили да атакува и изравни, но бързо допусна 1:2. Малко преди това Бари удари греда.

След почивката имаше по няколко положения и пред двете врати. Бирсент Карагерен бе близо до 2:2, но не уцели вратата с диагонален шут.

В края срещата се доиграваше. 

Освен Кръстев, още няколко футболисти и в двата състава направиха дебют - без големи фойерверки, като изключим юношата на "Славия".

Преди мача ръководството на "Левски" и привърженици поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски. След това Наско Сираков, Даниел Боримиров и компания оглавиха многохилядно шествие до "Герена".