Александър Зверев (Германия) бе отстранен от турнира от ATP 500 в Акапулко (Мексико) за лошо поведение спрямо съдията на стола след мача на двойки в надпреварата.

Зверев и бразилецът Марсело Мело загубиха от Лойд Гласпул (Великобритания) и Хари Хелиоваре (Финландия) с 2:6, 6:4, 6-10. След края германецът, който през миналата година стана шампион на сингъл, но няма да защитава титлата си, удари няколко пъти с ракетата съдийския стол.

Той си позволи непристоен език и на висок тон спрямо рефера.

ATP определи поведението на Зверев като "неспортсменско" и го дисквалифицира.

С победи в Акапулко започнаха Даниил Медведев, Матео Беретини, Стефанос Циципас, Рафаел Надал и т.н. Григор Димитров отпадна вчера. Ако Медведев спечели турнира в мексиканския град, в понеделник ще е номер 1 в света за сметка на Новак Джокович, който по същото време играе в Дубай.

Извинение от Саша

А малко по-късно Зверев публикува извинение:

"Трудно е да намеря думи, с които да кажа колко съжалявам да поведението си по време на и след мача във вторник. Както знаете, давам всичко на корта. Този път дадох твърде много. Извиних се лично на съдията, защото моят гняв към него бе несправедлив и недопустим. Разочарован съм единствено от себе си", написа тенисистът.

"Това просто не трябваше да се случва, нямам никакво извинение. Искам също да се извиня на феновете си, на организаторите на турнира и на всички, които обичат този спорт. Съжалявам, че ви разочаровах. Ще се възползвам в следващите дни да мисля върху действията ми и как да направя така това да не се повтори", добави Александър Зверев.