Темата Русия - Украйна остана водеща на 20 февруари, но българският премиер Кирил Петков реши за поразнообрази деня с публикуването на снимка с американския държавен секретар Антъни Блинкен.

Работата е там, че Петков (или негов PR, но в случая това е маловажно, тъй като фотото излиза на неговия личен профил във фейсбук) е изрязал стоящия отляво на кадъра (вдясно от Блинкен) македонски премиер Димитър Ковачевски.

Разбира се, стигна се до реакции в Скопие, засега от опозицията.
Продължиха маневрите около украинската криза. Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че Русия се готвела за най-голямата война от Втората световна. Джо Байдън Свика съвета по национална сигурност на САЩ, откъдето продължават да валят мрачни прогнози. А Еманюел Макрон проведе пореден разговор с Путин. Москва пък съзря поредна провокация в приказките, че ще напада Украйна.
 
 
Външно министерство опроверга информации, че български служител на ООН е отвлечен от "Ал Кайда" в Йемен.
 
 
Намериха издирван човек, но след това и мъртъв на злополучния ферибот в Гърция.
 
 
А Зимните олимпийски игри в Пекин бяха закрити на семпла, но все пак бляскава церемония. В последния ден ще се запомни хокейния триумф на Финландия срещу Руския олимпийски комитет на финала при мъжете - 2:1. Така скандинавската страна взе първата си титла на Олимпиада в ледената игра.