Пожар избухна тази сутрин на ферибот с 288 души на борда, плаващ от Гърция за Италия, съобщи гръцката брегова охрана, предадоха световните агенции и гръцките медии, цитирани от БТА.

Корабът "Юрофери Олимпия" е плавал от гръцкото пристанище Игуменица към италианския град Бриндизи. Пожарът е избухнал край остров Корфу в Йонийско море. 

Започнала е операция по извеждане на пътниците, като до момента с плавателни съдове на гръцката и на италианската брегова охрана са спасени 242 души, които ще бъдат отведени на Корфу, съобщи АНА-МПА. Един пътник е с дихателни проблеми, не се съобщава за други пострадали.

Към мястото на инцидента са се насочили противопожарни съдове, фрегатата „Идра“, три хеликоптера, както и преминаващи наблизо кораби, за да окажат съдействие, съобщи телевизия "Скай". 

Всички, които са се намирали на борда, са добре и се намират в спасителните лодки на кораба, съобщи пред "Скай" гръцкият зам.-министър на корабоплаването Костас Кацафадос. Общо на ферибота са били 237 пътници и 51 души екипаж.