За крадци с впечатляващо нагъл план съобщи тази сутрин "Нова телевизия" - те влезли с камион на стадион "Тодор Диев" в Пловдив, за да го оберат. Апашите опитали да задигнат част от строителните материали, арматурата и железните греди, нужни за изграждането на новите сектори на стадиона. Въпреки сръчността им, били хванати от работниците на спортното игрище. Може би защото в момента на товаренето с камиона - работниците са били там и вършели обичайните си дейности.

Всичко това става посред бял ден около 10:30 часа в четвъртък. На стадиона "Тодор Диев" в момента тече тотална реконструкция и по-скоро прилича на "бомбардиран".

Трима сръчни граждани "от ромски произход" (по думите на заловилия ги), водени от един шофьор, започнали да товарят железа, метални греди и дори скромна трибунка от винкел, на която се качват спортистите, когато ги награждават, т.е. - почетната стълбичка.

От кадрите се вижда, че става въпрос за тонове желязо, които те нахвърляли в камиона.

Полицията дошла за 4-5 мин, а тримата товарачи побегнали. На място останал само шофьорът на камиона с кутсузлийската си "плячка". Мъжете са заловени от органите на реда, а камионът и товарът в него са конфискувани.