Гол на Кингсли Коман в последната минута донесе равенството 1:1 на "Байерн" (Мюнхен) при гостуването на "Залцбург" в първи осминафинал на Шампионската лига. Баварците бяха близо до поражение на "Ред Бул арена".

Адаму откри резултата в полза на домакините в 21-ата минута с удар от границата на наказателното поле.

"Байерн" доминираше до края, но отлични изяви на вратаря на "Залцбург" - Филип Кьон, почти отчаяха баварците. Стражът спаси удари на Сане, Гнабри и Коман, но капитулира в последната минута, когато Томас Мюлер свали топката за Коман, който с шут в близкия ъгъл успя да спаси честта на колоса. 

"Ливърпул" направи голяма крачка към четвъртфиналите след победа с 2:0 като гост на "Интер". Мърсисайдци се наложиха на "Сан Сиро" с голове на Роберто Фирмино и Мохамед Салах в края на срещата.

Двубоят започна с атаки и към двете врати, като в началните минути Садио Мане не намери целта за "Ливърпул" с глава, а в 16-а минута "Интер" изпусна най-добрата си ситуация в мача, след като Хакан Чалханоглу се озова на добра позиция, но стреля в напречната греда.

В началото на втората част "Интер" започна агресивно и упражни натиск, но Брозович и Перишич не намериха вярно продължение на атаките на "нерадзурите".

"Ливърпул" нанесе своя удар  в рамките на осем минути. Влезлият като резерва Роберто Фирмино откри резултата в 75-ата минута с глава след центриране от корнер, а в 83-тата Салах бе най-съобразителен в наказателното поле и с точен удар затвърди успеха на мърсисайдци.

Победата е седма поредна за "Ливърпул" във всички турнири.

Осминафиналите продължават другата седмица.