КПКОНПИ оповести декларациите на лицата, заемащи висши публични държавни длъжности, които те трябва да подадат по закон, в това число и на новоизбраните депутати в 47-мото Народно събрание.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е декларирал апартамент с два гаража, още един апартамент и къща с двор в София, показват данните за безспорно един от най-вълнуващите обществото народни представители. В графата "чуждо недвижимо имущество" е записал гаражни клетки, апртамент, ателие и къща с двор и гараж също в София. Декларирал е също така два автомобила - БМВ и Ауди.

Наличните му парични средства са 1 102 000 лв. и 225 000 евро. На влог има 3 436 696 лв., 18 753 евро и 103 568 долара.

Декларирал е вземане за 22 858 159 лв. Има вложения за 15 523 лв. и 36 144 евро.

Лидерът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров е декларирал два апартамента и две ниви в Благоевград, два апаратамента и два агажа в София, заедно със съпругата си. Декларирали са също така два автбомогила Бчуждо БМВ и два мотоциклета "Триумф". От семейството имат и 100 хил. лв. в банкови влогове, но и инвестиционен заем за 166 000 лв.

Шефът на парламента Никола Минчев има апартамент и гараж в София. Има и два автомобила - Фолксваген и Пежо. В банкови влогове има около 35 хил. лв.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов и съпругата му са декларирали два апартамента в София, две къщи с двор в Церово и два парцела също в Церово и една нива в Борово. Двамата имат два автомобила - Ситроен и Тойота. Двамата имат около 43 хил. лв. - налични и на влог. Съпругата им има ипотечен кредит за 195 хил. лв.

Другият съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов е декларирал, заедно със съпругата си, апартамент и ателие в София. Имат и апартамент и гараж в Белгия. Притежават три леки автомобила - Опел. Тойота и Киа. Наличните им парични средства са 15 хил. лв. В банкови влогове имат над 200 хил. лв.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев е декларирал, заедно със съпругата си, два апартамента в София, УПИ в Резово, дворно място, два апартамента, гараж и партерен етаж в Бургас. Има също така пасища и ливада в Резово и нива и лозе в Поморие. В декларацията са записани над 500 хил. лв. в банкови влогове. Има обаче над 100 хил. лв. задължения по лизинг и кредитни карти.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова е декларирала апартамент с 1/4 идеална част от урегулиран поземлен имот, пристойка към този апартамент в София и вила с вилно място в Рибарица. Има лек автомобил Хонда. Декларирала е банкови влогове за около 152 хил. лв. и 40 000 евро. Има и кредитна карта за 5 хил. лв.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, заедно със съпругата си, е декларирал апартамент плюс паркомясто във Варна и вилна сграда и 1/4 от идеална част в с. Константиново. Има и нива в близост до Балчик. Декларирани са 2 автомобила - Форд и Дачия. Костадинов е записал 8 000 лв. налични парични средства и 5 хил. лв. на влог. Има жилищен кредит за над 180 хил. лв. и потребителски кредит за над 3 200 лв.

Шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов е декларирал три леки автомобила - Нисан и Алфа ромео и Фолксваген  Има 30 000 лв. налични парични средства. В банкови влогове има около 490 хил. лв. Има и задължения около 30 хил. лв.

Шефът на парламентарната група на БСП Георги Свиленски е декарирал апартамент, гараж и мазе в София. Има лек автомобил Мазда. Наличните му парични средства са около 58 000 лв. На влог има около 64 хил. лв.