Алберт Попов записа най-доброто класиране за България на Зимните олимпийски в Пекин - той се нареди девети в слалома при мъжете. Вторият ни представител - Камен Златков, завърши 20-и в първия манш, но отпадна във втория, след като пропусна врата по средата на трасето.

Попов финишира с общо време 1:45,15 минути, след като беше девети в първия манш с 54:62 сек. и осми във втория с 50:53 секунди.

Така Алберт Попов се нареди зад легендата Петър Попангелов. Той има две шести места на Олимпиади - "Лейк Плесид 1980" и "Сараево 1984". Изпраща чудесно представяне в Пекин, като прибавим и 17-ото му място в гигантския слалом.

Олимпийската титла спечели французинът Клеман Ноел. Той завърши с 1:44,09 мин., след като беше шести в първия манп с 54:30 сек. и даде най-добро време във втория - 49:79.

Лидерът след първия манш Йоханес Щролц (Австрия) остана втори на 61 стотни. За него това е втори медал от Пекин след златото в алпийската комбинация.

Световният шампион от Кортина Д'Ампецо Себастиан Фос-Солевааг (Норвегия) взе бронза, след като завърши на 70 стотни от победителя.