Пенсионери от столичния жк "Дружба" учредиха спортен клуб и днес организираха първите занимания по гимнастика на открито с подкрепата на районната администрация. Планират се игри на карти, дартс и дори занимания по плуване. 

"Прехвърчащият февруарски сняг не спря членовете на дружество "СПОКО" - пенсионери от район „Искър“, и в междублоковото пространство зад бл. 225 в ж.к. „Дружба-2“, те се погрижиха за доброто си настроение и физическа активност с гимнастически упражнения. Наравно с останалите в тренировката се включи и зам.-кметът на район „Искър“ Петър Моллов", съобщават от кметството на района.

Името на дружеството, макар и изписано с главни букви, е съкращение от "Клуб за спорт, култура и отдих". 

Основни цели в дейността на дружеството, според устава му, са провеждането на „редовна оздравителна гимнастика, подготовка и участие в спортни състезания по петанк (френска игра с метални топки), плуване, хвърляне на малка топка в цел, скок от място, дартс, белот, танци, както и други спортове, подходящи за възрастни, рисуване, обсъждане на литературни произведения, посещения на културни и исторически обекти, организиране на кратки излети сред природата, включване в доброволчески инициативи“.