Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Учениците у нас започват днес вторият учебен срок. Заради усложнената Covid обстановка предишната седмица те бяха в по-дълга междусрочна ваканция.

В цялата страна децата от 1 до 4 клас ще учат присъствено. А всички ученици в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще започнат обучението присъствено след изследване с щадящите тестове или с представяне на зелен сертификат. В областите Бургас и Стара Загора учениците от 5 до 12 клас ще учат онлайн.

В София град и Пловдивска област през първата седмица на новия срок присъствено ще учат всички випуски с изключение на 7, 10 и 12 клас. 

Във Варна онлайн ще учат само 9, 10 и 11 клас, а в Бургас и Стара Загора - всички от 5 до 12 клас. 

5, 6, 8, 9 и 11 клас ще учат онлайн, а 7, 10 и 12 клас присъствено в областите Велико Търново, Видин, Монтана, София. 

Същото се отнася за отделни общини в областите Добрич, Кърджали и Хасково. 

В областите Благоевград и Русе онлайн ще учат само отделни випуски от 5 до 12 клас , определени на ниво училище. 

В областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен  всички ученици ще учат присъствено.

В областите Враца, Габрово, Ловеч, Перник и Плевен онлайн ще учат 5, 6, 9 и 11 клас. В областите Кюстендил, Сливен и Смолян от вкъщи ще учат 6,8,9 и 11 клас. 

В Ямбол онлайн ще учат  5, 8, 9 и 11 клас. 

Режимът на обучение - присъствено или от разстояние, се определя на локално равнище със заповед на съответната РЗИ, съобщава БНР. 

Според националния пандемичен план  едни и същи ученици не могат да учат онлайн повече от една седмица без прекъсване.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 13 февруари , ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.