Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Кирил Петков, пресдедателят на парламента Никола Минечв и президентът Румен Радев почетоха жертвите на комунизма.

На 1 февруари 1945 г. Народният съд осъжда на смърт регенти, депутати, министри, генерали, общественици. Присъдите са изпълнени същия ден.

"Днес отдаваме почит към жертвите на комунистическия режим, пазейки спомена за едни отминали мрачни времена, които никога не трябва да се повтарят.

Историческите факти от миналото, в което липсват свобода и демокрация, доказват по категоричен начин, че сме извървели дълъг и нелек път до днес като общество.

България вече е на прав път и наш дълг е да работим всеки ден, за да бъде държавата ни демократична, правова, свободна от корупция и просперираща. Държава, в която животът е основна ценност.

Поклон пред паметта на жертвите"

Това е написано на фейсбук страницата на Министерскяи съвет към снимка на премиера Кирил Петков.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев участва в церемония по отдаване на почит към жертвите на комунистическия режим пред параклиса и мемориалната стена до НДК.

"Трябва да се помни, защото паметта на нашите предци е много важна и защото никога не трябва да допускаме да се случи нещо подобно", заяви Минчев.

"На този ден, в който почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим в България, искам да кажа нещо от сърце.

Винаги съм се чудил какво ли е било в ума, сърцето и душата на д-р Александър Станишев, когато заедно със своите братя и приятели по съдба, е отивал към окопите, изкопани от бомбардировките над София, и след това, когато е проверявал тяхната участ, очаквайки и своята.

Какво ли е било в душите на осъдените, чудейки се на каква съдба оставят своите семейства", заяви в словото си Минчев. "Първо ми го каза дядо ми, но се замислих реално едва след като и аз самият създадох семейство. Не можем да си представим какво реално е било", каза председателят на парламента.

Държавният глава Румен Радев отдаде почит пред паметта на жертвите на комунистическия режим в България пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК.

Това съобщават от прессекретариата на президента.

 

Коментари

Президентът?

Какво лицемерие!

Трябва !

Достойно Г-н Президент! Крайно време е в България да бъде отдадена почит към загиналите преди 9-и Септември 1944, както и към загиналите след тази дата. Защото и едните и другите са българи загинали за своите идеи! Така направиха в Испания, където съвместно се отдава почит и към републиканците и към франкистите. Достойно ест!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.