Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служител в руското консулство в Мюнхен е бил изгонен миналата година от Германия заради шпионаж под дипломатическо прикритие, съобщи днес списание "Шпигел".

Акредитираният като дипломат руснак всъщност бил служител на руската Служба за външно разузнаване. Това съобщава пред „Шпигел“ техен източник от разследването. Дипломатът е бил свръзката между Москва и също арестувания за шпионаж руски учен Илнур Н. Той бе задържан миналата година по обвинение, че е шпионирал европейската космическа ракета "Ариана". Илнур Н. работел като сътрудник в университета в Аугсбург. 

По данни на прокуратурата Илнур Н. е предавал на руския резидент информация за ракетната програма. Вчера започна процесът срещу учения. В рамките на разследването срещу него бил разркрит и шпионинът в консулството.

В края на миналата година Германия изгони други двама руски дипломати, след като съд постанови, че убийството на чеченски дисидент в берлински парк през 2019 г. е акт на "държавен тероризъм", разпореден от Москва.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.