Неизвестен е изстрелял 11 куршума по кола в Сливен снощи. Стрелбата се е случила около 20 ч. в района на стадион "Хаджи Димитър" в града, съобщава бТВ.

Според медията мишената е собственик на заложни къщи. Мъжът обаче по някакъв начин е успял да избегне куршумите и е невредим.

Той е криминално проявен и осъждан.

Мястото, където се е случил опитът за убийството, все още е отцепено.

По-късно пред бТВ потърпевшият каза, че отивайки да тренира, с автомобила си подминал мъж, облечен в черно. Тогава онзиа започнал да стреля по колата.

Мъжът допълва, че има офис за кредити и от 10 години е в този бизнес. Няма представа кой е извършителят, но подозира кой е поръчителят и допълни, че го познава много добре.

Двамата имали общ бизнес и са конкуренция. Първоначално към него са отправяни заплахи, а преди около месец са запалили колата му и тази на жена му пред блока, където живеят.

Мъжът каза още, че се притеснява за живота си. Подавал е сигнал в полицията, но нищо не се е случвало. Надява се униформените да си свършат работата.

Кратката информация в полицейския бюлетин е следната:

"Криминалисти издирват извършител, произвел изстрели в сливенския парк „Юнак“. Сигналът е получен на 27 януари, около 20,15 часа. Пострадали няма. Извършват се оперативно- издирвателни действия. Работата по случая продължава."