Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският Бундестаг реши да пренасочи милиарди евро в бюджета, одобрени миналата година като заеми за пандемията, които не се е наложило да бъдат използвани, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вместо това фондовете ще бъдат насочени към инвестиции в постигането на въглеродна неутралност и дигитализацията.

Допълнителният бюджет на стойност 60 милиарда евро бе одобрен с 382 гласа "за" срещу 283 "против" в Бундестага, където социалдемократите на канцлера Олаф Шолц, Зелените и Свободната демократическа партия имат мнозинство.

Управляващото коалиционно правителство на Шолц реши да използва за трета поредна година през 2022 г. клауза, която премахва ограниченията върху заемите, посочва Ройтерс. Това ще позволи ново задлъжняване в размер на 100 милиарда евро в добавка към дълговете на стойност 130 млрд. евро през 2020 и 240 млрд. евро през 2021 г.

Според опозицията стъпката може да бъде оспорена въз основа на конституцията, тъй като парите са одобрени с друга цел.
Финансовото министерство заяви, че пандемията е направила невъзможни много инвестиции в областта на климата, които трябва да бъдат наваксани.

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.