"Левски" официализира привличането на национала Филип Кръстев, който идва на "Герена" под наем до края на сезона. За завръщане на халфа в България с екипа на "сините" се говореше от седмици.

Той вече тренира с новия си отбор на лагера в Турция.

20-годишният Филип Кръстев е считан за едно големите дарования на българския футбол. През лятото на 2020 г. той сключи договор със "Сити футбол груп", компанията, която стои зад "Манчестър Сити" и още няколко клуба от цял свят. Подобно на други млади играчи в неговия случай, Кръстев не замина за "Етихад", а бе пратен в един от сателитите на английския шампион - белгийския "Ломел".

Юношата на "Славия" остана до края на годината в родния си клуб и се присъедини към "Ломел" в началото на 2021 г. Не му потръгна обаче, а се намесиха и други интереси (мениджърски най-вече), така последваха нови преотстъпвания - във френския "Троа" (също част от "Сити футбол груп") и нидерландския "Камбур".

Кръстев записа съответно два и пет мача за двата тима, като в "ниската земя" отбеляза и гол. 

Играл е във всички национални отбори на България от юноши до 17 г. до мъже, като при най-големите дебютира на 6 септември 2020 г. С екипа на "Славия" има 44 мача и 4 гола.

А "Левски" се раздели с македонеца Гьоко Зайков, който е поредният футболист, тръгнал си от отбора с прекратен договор по взаимно съгласие. Преди него си тръгна друг централен защитник - Христос Шелис, а също така юношите на клуба Борислав Цонев и Мартин Петков. Всички те не бяха съгласни да намалят заплатите си.