Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Войник от украинската национална гвардия откри стрелба срещу свои другари във военен завод, като уби петима и рани други петима, преди да избяга с оръжието си, съобщи днес украинското вътрешно министерство, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

По-късно руски и украински медии посочиха самоличността на нападателя - той се казва Артьом Рябчук и е на 20 години. Появиха се снимки, от които става ясно, че е бил заловен.

Той е стрелял с автомат "Калашников" по охраната на завода, в резултат на което са загинали петима души, а петима други са били ранени, са казва в съобщение.

Според министерството, инцидентът е станал през изминалата нощ в завода "Южмаш" в град Днипро, в централната част на страната, който произвежда различни видове ракети, както и превозни средства и промишлени инструменти.

Стрелецът отишъл да вземе оръжието си преди да застъпи караул. 

От вътрешното министерство уточниха, че мотивите за престъплението още не са известни.

Откриването на стрелба във военни части в бившия СССР е повтарящо се явление, често свързано с тормоз над новобранци. Това от дълго време е един от най-тежките проблеми в бившите съветски републики, особено в Русия, макар че през последните години положението се подобри, отбелязва АФП.

Тези издевателства, понякога свързани с голямо насилие, редовно са причина за самоубийства и убийства.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.