Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицай в Свищов реши проблема с паркирането, като си сложи табела с личния номер, която би следвало да забранява на други лица да паркират на "мястото му". Монтирал си е и пътен знак В27 - "забранени престоят и паркирането". Това обаче - само по неговата си, полицейска логика... 

Личи, че и номерът на блюстителя на реда е "от сой" - 9393.

За случая с поставената "забрана" пред блока разказа днес Нова тв. Хора от кооперацията споделят, че служителят на реда си е присвоил мястото през последните години, като го пази с цената на заплахи към съседите си. Извършена е проверка на МВР за незаконните действия на полицая.

Александрина Романова разказва, че живее със семейството си в Англия, но наскоро е закупила жилище в Свищов. Прибирайки се в крайдунавския град, се сблъскала с претенциите на полицая.

„Попита ме каква съм аз и защо спирам на неговото място.  Много съседи споделиха, че не ползват това паркомясто, защото той не им разрешава”, обясни тя.

Полицаят е най-обикновен униформен служител в „Охранителна полиция”. Отправял заплахи и към жената на друг съсед.

„Нормално е да има диалог, но той е облечен във власт. Отправяше заплахи към жена ми и то пред децата”, разказва Деян Кръстев.

От общината в Свищов са категорични, че поставянето на табелата е незаконно. Нова тв представя и мнението на полицая.

„Тук постоянно има проблем със спирането, не съм забранил на никого да паркира. Табелата не е официална”, казва той.

Общината разпореди табелата да бъде премахната, а МВР започна дисциплинарна проверка на своя служител.

"Това място е общинско, никой няма право на такива своеволия. Сигнал към нас по случая не е подаван, научихме от вас за него. Табелите вече ги няма”, обяснява пред медията зам.-кметът Иван Шопов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.