Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският премиер Борис Джонсън отхвърли днес призивите на опозицията да подаде оставка заради това, че е присъствал на партита по време на локдаун, макар да призна, че правилото, според което министрите трябва да се оттеглят, ако съзнателно са заблудили парламента, се отнася и за него, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Джонсън, който спечели на изборите през 2019 г. с най-голямото мнозинство за Консервативната партия от повече от 30 години, се подготвя за публикуването на заключенията от официално разследване на твърдения, че е имало множество партита на "Даунинг стрийт" 10 по време на локдауните. Той каза пред парламента, че не е нарушавал правилата.

Все още не е ясно кога точно ще бъдат публикувани заключенията от разследването на висшата служителка на правителствената канцелария Сю Грей, особено след като полицията започна свое собствено разследване.

Попитан от лидера на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, дали етичният кодекс на министрите, където е записано, че министрите, които съзнателно са заблудили парламента, трябва да подадат оставка, важи и за него, Джонсън отговори:

"Разбира се."

"Ако е заблудил парламента, той трябва да подаде оставка", каза Стармър и попита: "Ще си подадете ли оставката?"

"Не", отговори кратко Джонсън.

Британският премиер добави, че не може да коментира разследванията на въпросните партита.

Джонсън добави, че правителството му е съсредоточено върху стимулирането на икономическия растеж и поемането на лидерска роля в отговора на Запада на кризата около Украйна.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.