Правителството ще сподели с Народното събрани тази информация за напрежението Русия-НАТО, която прецени, че не е секретна, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в началото на днешното правителствено заседание. 

"Министърът на отбраната ще ни информира в детайли за ситуацията с напрежението между НАТО и Руската федерация. Ще ни представи част от заключенията на Съвета по сигурността. Българската позиция защитава изцяло националния интерес. Ще решим заедно коя част е секретна и коя - отворена. Отворената част ще може да я споделим в Народното събрание", каза премиерът Кирил Петков.

Всъщност депутатите по закон имат достъп до класифицирана информация и кабинетът винаги може да им представи и всяка чувствителна информация, с която разполага, на закрито заседание. Премиерът не се аргументира защо на депутатите ще бъде предоставена само  информация, която кабинетът е преценил, че не представлява държавна тайна.

По повод вчерашното съвместно заседание с правителството на Северна Македония Петков заяви, че е постигнат "осезаем прогрес с ясни резултати", който ще доведе до добросъседство.