Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният департамент на САЩ окачестви като обезпокоително решението на Русия да включи Алексей Навални и негови съмишленици в своя официален списък на "терористи и екстремисти", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Поредното обозначаване представлява ново дъно за продължаващите посегателства в Русия срещу независимото гражданско общество", каза вчера пред репортери говорителят на департамента Нед Прайс.

Той отново призова за незабавното и безусловното освобождаване на Навални. Изтъкнатият противник на Кремъл излежава присъда по дело, което смята за изфабрикувано.

Алексей Навални беше арестуван на 17 януари 2021 г. в Москва, завръщайки се от възстановяване в Германия след предполагаемо отравяне в Сибир през август, в което според опозиционера е замесен президентът Владимир Путин.

Русия никога не е започвала разследване на този опит за убийство, твърдейки, че няма улики за такъв. Германия така и не сподели с Русия медицинските анализи.

Четирийсет и пет годишният Навални бе осъден след завръщането си в Русия на две години и половина затвор по дело за измама - присъда, която той определя като политически мотивирана.

Осъждането на опозиционера предизвика вълна от критики на Запад и нови западни санкции срещу Москва.

Ключови думи

Коментари

Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

...

Не всички в САЩ! https://www.thedailybeast.com/tucker-carlson-wonders-why-the-us-would-side-with-ukraines-fledgling-democracy-against-putins-russia?fbclid=IwAR2EVApuZ72C5mrbltKEqW6KTOf9sf8gW3dAU42gsKxf2ZD4fpACmUrw48A

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.