Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Военният министър Стефан Янев трябва да внесе на утрешното заседание на Министерския съвет проект за одобрение на национална позиция и мерки за укрепване на системата за сигурност на България, боеспособността на Българската армия и техническото ѝ обезпечаване.

Това е поискал днес от Янев премиерът Кирил Петков, който председателства заседание на Съвета по сигурността, посветено на „рисковете и предизвикателствата в контекста на усложнената среда за сигурност в резултат на напрежението около границата на Украйна“, съобщава правителствената пресслужба.

В заседанието участваха министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност. Те представиха на премиера анализ на геополитическата ситуация, както и евентуалните мерки, обсъждани в рамките на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг.

Министър-председателят е бил категоричен, че всички решения, които правителството ще вземе, ще са съобразени с развитието на ситуацията и евентуалното ескалиране на конфликта, включително мерки за избягване на негативни икономически ефекти. Той подчертал, че България е лоялен съюзник в Алианса и единството е най-силният отговор.

Съветът по сигурността ще продължи да следи развитието на ситуацията и ще подготви план за действие при различни сценарии. А Министерският съвет ще вземе решение за конкретни мерки, за които министър-председателят ще информира народните представители след края на заседанието на МС, се казва още в прессъобщението.

Коментари

Ха-ха-ха-ха!

Просто Киро много добре разбира, че е марионетка на Зеления чорап, но се прави на маймуна, което много му отива,защото е вродено.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.