Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рафаел Надал отново показа завидна непримиримост и умения да се измъква от най-трудните ситуации. На четвъртфинал на "Аустрелиън оупън" Матадора бе изправен пред угрозата да загуби с обрат от 2:0, но се измъкна и е на полуфинал - 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 срещу Денис Шаповалов (Канада).

На полуфинала Рафа ще спори с Матео Беретини (Италия).

В края на третия сет Рафа допусна пробив и го загуби. Пролича умора, а също така, че изпитва физически проблеми. Движеше се по-трудно, а сервисът вече не бе същото оръжие. Така загуби и четвъртия сет.

Пред Шаповалов се очерта възможност да запише може би най-голямата победа в кариерата си дотук - срещу един от най-великите в историята от 0:2. Той обаче не успя да запази хладнокръвие, допусна грешки и Рафа го наказа - ранен брейк в петия сет, нататък натежаха опитът и по-голямата класа.

След двубоя Надал заяви пред Джим Къриър в интервюто на корта, че е изпитвал болки в корема. Затова е поискал медицинска помощ - бе му дадено хапче. Също така времето не му се отразило добре. Някак е успял да превъзмогне всичко това. 

По идентичен начин се разви и четвъртфиналът между Матео Беретини и Гаел Монфис, които приключиха посред нощ в Мелбърн - 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2.

Французинът се измъкна от много трудна ситуация, като изравни частите, но в петата пролича, че силите му са стигнали само за 2:2. В петия сет Беретини отново си върна ритъма и набързо поведе с 4:0. Сблъсъкът - много качествен като ниво на играта, продължи близо четири часа.

При жените поредна впечатляваща победа записа Мадисън Кийс (САЩ) - 6:3, 6:2 над Барбора Крейчикова. 51-ата в света американка отстрани поредна фаворитка.

Тя чака на полуфинал Ашли Барти (Австралия), която не срещна съпротива от друга американка - Джесика Пегула, 6:2, 6:0.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.