Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вариантът Омикрон, с който до 60 на сто от европейците може да се заразят до месец март, придвижи пандемията от COVID-19 в региона в нова фаза и е възможно да приближи нейния край в Европа, заяви в интервю за Франс прес директорът на Световната здравна организация (СЗО) за Стария континент Ханс Клуге, предаде БТА.

Има вероятност регионът да се доближи до края на пандемията, каза Клуге, но призова за предпазливост поради способността на коронавируса да се приспособява.

След като вълната от Омикрон утихне, ще има глобален имунитет в продължение на няколко седмици или до няколко месеца. Това ще стане или благодарение на ваксиниране, или благодарение на имунитет след преболедуване, или поради спад във връзка със сезонността, прогнозира Клуге.

"Все пак, не сме в "ендемична ера", каза още високопоставеният представител на СЗО. Ендемична означава, че може да се предвиди какво ще се случи, този вирус ни е изненадвал повече от веднъж. Затова трябва да сме много внимателни", допълни Клуге.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.