Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Швеция и Финландия засега нямат намерение да подават молби за членство в НАТО.

Това заяви днес шведската външна министърка Ан Линде при пристигането си в Брюксел. Тя участва в Съвет „Външни работи“, посветен на струпването на руски войски край Украйна.

По-късно Линде и финландският й колега Пека Хаависто ще се срещнат с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Преди 4 дни финландската премиерка Сана Марин заяви, че страната й на този етап не планира присъединяване към пакта.

В двете скандинавски държави обаче расте подкрепата за членство в алианса. Причина е агресивното поведение на Русия.

Пред журналисти Ан Линде каза, че заедно с Пека Хаависто ще споделят със Столтенберг анализите, направени от Стокхолм и Хелзинки, и ще изложат гледните точки на своите държави. При всички положения те трябва сами да решават въпросите, свързани със сигурността си.

„Едно от предварителните условия да станем членове е да има голямо мнозинство, - каза Линде, като очевидно имаше предвид съгласието на 30-те страни от НАТО. - Така че този въпрос (за членството – б.р.)  не е на масата точно в този момент.“

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.