Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинският политик Евгений Мураев реши да се подиграе на Великобритания, след като бе посочен от британското външно министерство, че ще става премиер на Украйна с помощта на Путин. 

Мураев си пусна снимка като агент 007 в социалните мрежи.

 

"От 2018 г. съм в санкционен списък на Русия и активите на семейството ми са арестувани. Как това се връзва с твърденията на Форин офис и на британските служби, че Русия иска да ме направи глава на "окупационно правителство", това е въпрос за мистър Бийн", коментира Мураев за сайта "Страна.UA".

А няколко руски агенции пуснаха документа, с който на него Кремъл налага санкции.

Мураев, който е собственик на медия, загуби депутатското си място в украинския парламент, когато партията му не успя да си осигури 5% от гласовете на изборите през 2019 година. Форин офис посочва още четирима украински политици, които са във връзка с руските разузнавателни служби и работят по планове за нахлуване на Русия в Украйна.

Повечето от тях са били министри по времето на  бившия проруски украински президент Виктор Янукович, свален от власт през 2014 година. Русия е струпала стохилядна армия близо до границата с Украйна, но отрича да планира нахлуване.

Британски министри предупредиха, че руското правителство го очакват сериозни последици, ако войските навлязат в Украйна.

В декларация на външния министър Лиз Тръс се казва:  

„Публикуваната днес информация хвърля светлина върху степента на руската дейност за подчиняване на Украйна и върху начина на мислене в Кремъл. Русия трябва да намали напрежението, да прекрати кампаниите на агресивност и дезинформация и да търси дипломатически пътища“.

От руското Министерство на външните работи призоваха британските си колеги да спрат с провокациите. Според Москва „разпространената от Лондон дезинформация е още едно свидетелство, че НАТО, начело с англосаксонците, се занимава с увеличаване на  напрежението около Украйна“. 

Коментар дойде и от САЩ. Говорителката на американския Съвет за национална сигурност Емили Хорн каза, че Вашингтон смята твърденията за възможен руски заговор за силно обезпокоителни.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.