Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Има огромен скок на заболелите от КОВИД във възрастовата група 10-14 и 15-19 години – по около 2500 деца на ден. Този рекорден брой ще се отрази и в скок тази или следващата седмица в случаите при възрастните. Това каза математикът Лъчезар Томов в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. 

Интензивните легла за деца са много малко и нямат капацитета да поемат очакваните случаи на по-тежко болни, които ще се появят пет седмици след пика на вълната.

„Изобщо не броим реалните случаи при децата, тези 2500 са върхът на айсберга“, допълни той. 

Според математика не повече от 70-80% от зелените сертификати са истински. Това той обяснява с високия процент болни със сертификат, които биват хоспитализирани. Реалният процент ваксинирани вероятно е около 20-23%. 

Броят на смъртните случаи ще расте, твърди математикът.

„Досега починалите са близо 33 000. Неофициално тази цифра се умножава по 2, което означава, че смъртните случаи са над 60 000. 1% от населението вече си е отишъл, още половин процент може да си отиде“, каза Томов. 

Той изрази надежда, че до две седмици ще има спад на заразените. За това ще помогне и онлайн обучението. „Има ли спад при децата, ще има и спад при възрастните“, заяви Томов.

Петата вълна според математика няма да е много дълга и едва ли ще продължи след март.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.