Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската столица Пекин обяви днес, че ще подложи тестове за коронавирус живеещите в квартал Фънтай по-малко от две седмици преди началото на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в града, предаде Франс прес, цитирана от БТА.


През миналия уикенд градът съобщи за първи случай на силно заразния вариант Омикрон. Заразеното лице е получило писмо от Канада, върху което са открити следи от коронавируса.
Оттогава бяха открити трийсетина случая, някои от които свързани с вариант Делта.


Епицентърът на епидемичното огнище е в квартала Фънтай, с около 2 милиона жители. Като превантивна мярка, всички те ще бъдат подложени на тестове, съобщиха местните власти след откриването на шест нови случая.


Китайските власти прилагат стратегия за "нулев КОВИД" от самото начало на епидемията, като прилагат насочени ограничения на придвижването и локдауни, целящи да намалят до минимум новите случаи. Въпреки това се появяват спорадични огнища и страната засили бдителността си с приближаването на Зимните олимпийски игри, насрочени за 4-20 февруари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.