Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фридрих Мерц бе избран за лидер на германския Християн-демократичен съюз днес. Мерц наследява на този пост Армин Лашет, който се оттегли заради неуспешното си представяне на изборите през септември.

Фридрих Мерц получи 95% от гласовете на делегатите на конгреса на ХДС, който се провежда онлайн заради пандемията.

915 от общо 983 делегата са дали гласа си за 66-годишния политик. Фридрих Мерц бе видимо развълнуван от успеха си и благодари за доверието. 

Заради пандемията делегатите участваха в конгреса онлайн, а в партийната централа в Берлин се събра само ръководството на партията. 

Освен за лидер на партията бе гласувано и за нов генерален секретар. На този пост бе избран Марио Чая с 92,895%. 

В представянето си Фридрих Мерц заяви, че вижда ХДС като партия с три основни задачи в бъдеще. „Трябва да сме силна опозиция в парламента. Трябва да спечелим местните избори. И трябва да съставим нова програма на партията“, посочи той.

Фридрих Мерц не спести критики към правителството на социалдемократа Олаф Шолц.

„Той обеща, че ще бъде силен лидер, а още в първите седмици на управлението му не виждаме това лидерство. Обществеността дори не бе уведомена дали, кога и с каква цел и какви резултати той се среща с американските ни партньори по повод кризата в Украйна“, заяви Мерц.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.