Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В хода на нарастваща конфронтация със Запада Русия даде да се разбере днес, че може официално да признае откъсналите се от Украйна с нейна помощ през 2014 г. руски етнически анклави около градовете Донецк и Луганск.

Това би било очевидно нарушение на Минските споразумения за тези територии, които формално са част от Украйна и нов опит да бъдат преначертани граници в Европа след руската анексия на Крим преди осем години.

Съобщението идва часове преди държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и руският външен министър Сергей Лавров да се срещнат в Женева в преговори, които мнозина виждат като последен шанс за мирно уреждане на споровете около Украйна.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин днес обяви, че следващата седмица ще се проведат консултации с ръководителите на фракции по проекта на апел, внесен от депутати от Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) до президента Владимир Путин за признаване на така наречените Донецка народна република и Луганска народна република (ДНР и ЛНР), предаде ТАСС.

В профила си в приложението "Телеграм" политикът написа, че „би било редно следващата седмица да проведем консултации с лидерите на фракциите и да обсъдим тази инициатива“.

„След това, въз основа на резултатите, да се разгледа въпросът в Съвета на Държавната дума“, добави той.

Володин подчерта, че смята за необходимо да се търсят решения, които да гарантират безопасността на руските граждани и сънародниците, живеещи в ДНР и ЛНР.

"Едно нещо е абсолютно ясно: трябва да се търсят решения за гарантиране на сигурността на нашите граждани и сънародници в ДНР и ЛНР“, каза той.

Говорителят на Думата добави, че днес може да се види „непознаване на Минските споразумения от президента (на Украйна Владимир) Зеленски“.

"НАТО иска да окупира Украйна. Или едното, или другото може да се превърне в трагедия. Не трябва да допускаме това", подчерта Володин.

На 19 януари депутати от фракцията на Комунистическата партия, оглавявана от нейния лидер Генадий Зюганов, внесоха в Държавната дума проект на апел на камарата до руския президент Владимир Путин за необходимостта от признаване на независимостта на Донецката и Луганската народни републики, припомня ТАСС.

Според документа Държавната дума се обръща към държавния глава с молба да разгледа въпроса за признаването на провъзгласените републики „като независими, суверенни и независими държави“. В текста се казва, че депутатите „считат за обосновано и морално оправдано признаването“ на ДНР и ЛНР.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.