Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ВКП е образувала проверка по сигнала на Сотир Цацаров, който сам пожела да бъде... проверен. Това обявява говорителката на главния прокурор Сийка Милева пред "Сега".

Както е известно, с решение от вчера на прокурорите във ВСС самият Цацаров ще бъде възстановен като прокурор във ВКП. Това ще стане от момента на приемането на оставката му като председател на КПКОНПИ (което още не е факт, б.р.).

В понеделник Цацаров сам поиска да бъде проверен от държавното обвинение, след като миналата седмица ДАНС отне допуска му до класифицирана информация.

Цацаров обяви това за акция на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, които били упражнили невиждан политически натиск върху зам.-председател на ДАНС. Той ще атакува  в съда отнетия си достъп, но отделно призова и за пълна проверка от прокуратурата - ръководена от Иван Гешев, който му беше заместник и когото той предложи лично за главен прокрор.

Милева обясни, че ВКП е изискала информация от ДАНС дали на Цацаров е правена последваща проверка за надеждност, след като веднъж е бил проверен и е получил право на достъп до класифицирана информация. Ако ДАНС е правила такава последваща проверка, тя трябва да отговори на прокуратурата - кога и по какъв повод е станало това, уточнява Милева пред "Сега".

Когато прокуратурата получи исканата от ДАНС информация, ще прецени дали трябва да се събират и допълнителни данни по преписката. Проверката може да приключи с отказ да бъде образувано разследване, или с образуване, ако прокурорът приеме, че има данни за извършено престъпление.

Изобщо - както пишат някои медии с вкус към бомбастичния жанр: STAVA STRA6NO.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.