Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На хората в Англия от следващата седмица вече няма да се налага да носят маски и да работят дистанционно.

Това обяви в сряда британският премиер Борис Джонсън в парламента, предаде Ройтерс, информира БТА.

Учените смятат, че разпространението на варианта Омикрон на коронавируса е достигнало пика си във Великобритания, твърди Джонсън.

Той уточни, че засега ще продължи да важи изискването хората да се самоизолират, но не се очаква удължаване на срока на действие на законодателството за самоизолацията, който изтича през март.

Той изрази намерението си да се опита да постигне отмяна на това изискване и по-рано.

"Поради извънредната кампания за поставяне на подсилващи ваксинни дози, съчетано с начина, по който обществото отговори на мерките от план Б, можем да се върнем към план А в Англия, което значи правилата от план Б да спрат да действат от четвъртък следващата седмица", каза той.

Джонсън заяви, че ще бъдат премахнати задължителните COVID сертификати, но фирмите може да решат да продължат прилагането на някакъв вид пропуски, ако решат.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.