Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година, е установила проверка на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Вече са уведомени компетентните държавни институции и предстои да бъде взето решение за уведомяване на засегнатите лица, става ясно от прессъобщение, публикувано днес на сайта на Бюрото.

Общо 291 лица са проверяваните лица по сигнали за незаконно подслушване. 141 от тях са свързани с протестите през лятото на 2020 година срещу главния прокурор Иван Гешев и бившия премиер Бойко Борисов.

За 128  проверките са приключили, а за останалите 13 продължават. Тов а включва политици и лидери на партии - става ясно още от съобщението на Бюрото. Сред проверяваните са такива, които сами са попитали - 65 души, както и хора, които са подадени от нарочната комисия в предишното Народно събрание. Тя разследаше ексцесиите на 10 юли и 2 септември 2020 г.  

От публикацията не става ясно дали именно и измежду тях са седемте души, които са били обект на незаконно подслушване.

На сайта на Бюрото все още стои снимка на Илко Желязков (вляво) с председателя.

 

След края на мандата на Бойко Рашков шеф на Бюрото е Пламен Колев, избран от мнозинството в по-по-предишното НС на ГЕРБ и т. нар патриоти. Същият парламент избра тогава в същия ден - 21 декември 2018 г., за заместник на Колев Илко Желязков, който после се появи безпрецедентно в списъка "Магнитски" на Държавния департамент.

Коментари

.....

Да премахнат СРС-тата със закон и да мирясаме. А полицаите - само с китки цветя, никакви други средства.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.