Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Провокиран от пандемията от КОВИД-19, българо-френският илюстратор Светослав Тачев направи адаптация на световноизвестната картина „Американска Готика“ на Грант Ууд, съобщи БТА.

Според художника това е новото санитарно пуританство в минималистиката, която той нарича Световен PCR Готик 2022. В оригинала на Грант Ууд американският фермер държи метална вила, а Тачев му поставя гигантски PCR тест.

Оригиналът "Американска Готика" на Грант Ууд

Светослав Тачев е роден в Добрич. Завършва Художествената академия в София, след това учи в Париж. Вече 25 години живее във Франция. Автор е на голям брой илюстрации на книги, както за възрастни, така и за деца.

Негови творби са издавани в България, Франция, Того, САЩ и Канада. Името му се свързва с някои от най-престижните издания във Франция, сред които Le Monde и Le Figaro. Светослав Тачев фигурира в световната селекция на илюстраторите за 2001 г., направена на Панаира на детската книга в Болоня, който е най-престижният международен панаир за детска литература в света. 

Коментари

Sin

Може и да е голям художник, но тук не е направил нищо голямо. Освен че промяната на картината е в творческите възможности на едно дете, не се вижда и никаква оригинална идея. Това прилича по-скоро на клечка за уши, а не на PCR тест. Който тест пък съвсем не е повече като тема от самия вирус. И пр.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.