Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Това, че някой се е изказал, не значи, че българското правителство ще работи под натиск".

Това каза Лена Бориславова, шефката на политическия кабинет на премиера, пред бТВ. Така тя коментира изказвания в САЩ, че е възможно да има санкции от САЩ спрямо България заради ветото ни спрямо Северна Македония, което спира старта за преговорите ѝ за присъединяване към ЕС.

"Темата е изключително актуална не само по нашите географски ширини", каза Бориславова.

Тя коментира, че днешното посещение на премиера Кирил Петков в Скопие е доказало, че това е бил верен ход.

По повод критиките, че е било редно македонският премиер да дойде в София тя изтъкна, че в тези отношения има реципрочност и е било ред на българската страна.

"Позицията на силния е когато отиваш и с ясни намерения заявяваш своята позиция", каза юристката по образование.

Тя заяви, че Коридор номер 8 е приоритет и за двете държави и трябва да се случи. Той ще бъде обсъждан в работни срещи за инфраструктурата.

По повод съдебната реформа Бориславова повтори, че закриването на специализираните съд и прокуратура, както и реформирането на КПКОНПИ, са приоритет за управляващото мнозинство. Тя обясни, че за за закриването на специализираното правосъдие ще се стъпи върху законопроекта, който бе приет на първо четене в миналия парламент, но той ще бъде надграден.

Бориславова отрече твърденията, че има риск дела, които са започнали, да бъдат прекратени. Това ще бъде обезпечено в законодателството. Тя обърна внимание, че има производства, които все още не са образувани и закриването ще им даде тласък.

По повод критиките на прокуратурата, че политиците се месят в нейната работа, защото искат оставката на главния прокурор Бориславова изтъкна, че един от принципите на разделението на властите е, че власт власт възпира.

Коментари

Авсолютно! Няма никакъв натиск.

Имаме доброволна поза "партер" с надежда всичко да ни влезе дълбоко и болезнено. Мечти момински.

....

Ще видим. Ще стане ясно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.