Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Технологичният гигант Microsoft обяви намеренията си да закупи геймърския гигант Activision Blizzard в официално прессъобщение днес. Новината съобщава Фил Спенсър, началникът на Xbox отделът на компанията, който работи по компютърни и конзолни игри.

Според слуховете сделката е за над 68 млрд. долара, което ще я направи най-голямата покупка в историята на гейминг индустрията. 

Activision Blizzard е един от историческите титани на тази сфера, обединение на издателя Activision и производителя на игри Blizzard през 2008 г. Компанията контролира някои от най-известните серии компютърни игри в света - Warcraft, Diablo, Call of Duty и много други. Около компанията обаче се завъртяха няколко скандала в последните години - от спорове за неплатени патенти, до обвинения в сексуален тормоз в офисите.

Microsoft планира да вкара всички заглавия на гейм компанията в онлайн каталозите си за компютри и конзолата Xbox. 

Това е втората ключова покупка на компанията в тази индустрия след като миналата година се сдоби друго голямо гейм студио - Bethesda. След сделката Microsoft ще е третата най-голяма гейминг компания в света - след китайците от Tencent и японците от Sony.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.