Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

7,8% е годишната инфлация през декември миналата година спрямо последния месец на 2020, сочат данните на Националния статистически институт, цитиран от БНР. Спрямо ноември миналата година индексът се е увеличил с 0,9 на сто.

През декември спрямо ноември миналата година има увеличение в почти всички групи стоки и услуги. По-високи са цените при хляба, повечето видове месни и млечни продукти, както и при редица плодове и зеленчуци. Поддръжката на дома също е поскъпнала спрямо месец по-рано, сочат данните на националната статистика. Увеличение има при медицинските и стоматологичните услуги.

Минимално надолу за последния месец на 2021 г. са се придвижили цените на горивата, автомобилните застраховки и някои видове козметични изделия.

Средногодишната инфлация за периода от януари до декември миналата година спрямо същия година по-рано е 3,3 на сто.

На практика това ниво на инфлация е невиждано от 2008 г., което означава, че през 2021 г. ценовият натиск е достигнал 13-годишен връх. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.