Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Липсата на предвидимост е това, което пречи на бизнеса, а новото правителство също не се консултира с бизнеса. Това заяви в ефира на БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията, като отбеляза, че управляващите дори не са разговаряли с тях за новите мерки, които всъщност са стари.

"Зелените сертификати на този етап няма как да отпаднат, но в Европа се прилагат масово, не за един бизнес", изтъкна Алибегов. "В България избрахме търговията и бизнеса със заведения и туризма. В Италия, Австрия и Германия ви трябва зелен сертификат, за да водите на работа. Ние тук сме ограничени от потока клиенти."

И добави, че когато сертификатът се прилага само за една област на бизнеса, това наказва само тях.

"Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи, затова туристическият бранш се готви за протест", подчерта Алибегов.

И добави, че от месеци ресторантьори и туристи са писали на бившия икономически и финансов министър - които сега са премиер и финансов министър - множество писма с конкретни критики към въпросните мерки. Дори и "новата" мярка - 20% безвъзмездно изплащане на приходите на бизнес, затворен при крайно затягане на мерките.

"Тази мярка сме я правили лично ние, с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и министър Ананиев. Тя е стара мярка, правили сме я ние тогава на база тогавашните разходи, тогавашната инфлация, и се оказа тогава, че доста хора не могат да кандидатстват", отбеляза той. "И какво значи ограничение до 100 000 лв? Моят бизнес може да е имал много по-големи приходи."

Той подчерта, че бизнесът има нужда от финансова помощ за тока и през декември, нещо, срещу което са гласували против в петък от управляващото мнозинство, които приеха добавката от 75 лв да се изплаща от януари. А това означава "със сметката за януари", която идва в средата на февруари, уточни Алибегов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.