Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Motorola, легендата в смартфоните, която е почти забравена, може би ще представи първия смартфон с 200 мегапиксела камера. Това показват изтекли данни за спецификациите на следващия флагман на компанията, разпространени от TechnikNews.

До момента стандарт сред големите сензори на смартфони са 64 и 108-мегапикселовите камери. Но iPhone 13 продължава да ползва 12-мегапикселов сензор без особени оплаквания от потребителите. 

Информацията на TechnikNews обаче е по-конкретна - в новия флагма Frontier ще е налице ISOCELL HP1, новият сензор на Samsung с най-малките пиксели досега - 0,64 нанометрови.

Мегапикселите не са най-важната характеристика на смартфон-камерите, но при всички положения това означа по-светлочувствителен сензор - който може да има по-голяма дълбочина на рязкост и да се справя по-добре при лошо осветление.

Разбира се, този сензор не може да работи оптимално с процесори от предишните поколения - затова в Motorola Frontier ще е налице чип с кодово име SM8475, който според анализатор е следващият Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 - първият 4-нанометров процесор. 

В добавка смартфонът ще има и 50 мегапиксела ултраширока камера, 125-ватово бързо зареждане и 50 вата безжично зареждане. Ще идва и с 6,67 инча OLED дисплей с честота до 144Hz. 8 или 12 гигабайта оперативна памет - обичайни характеристики за последните 2 години.

Флагманът и първенството на Motorola по отношение на процесора и сензора са индикация, че компанията, която почти потъна в смартфон епохата, наистина си възвръща старата слава. Това стана благодарение на бюджетни Android смартфони под бранда Moto, както и пресътворение на емблематичния Razr във версия с гъвкав дисплей.

Коментари

Желязо каменоff

Аз искам рам с 8 и хард 1терабайт

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.