Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пандемията върви към приключване, край ще има и то още тази година. Това заяви проф. Радка Аргирова, председател на Дружеството по вирусология и съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от COVID-19 по БНТ.

"Ще има, може би, още един вариант след Омикрона, а може и да няма. Аз лично смятам, че това вероятно ще е последният или предпоследният вариант на вируса, след което действително ще можем да се върнем към нормалния си начин на живот", каза проф. Аргирова.

Въпреки оптимистичната прогноза, според нея все още не е дошло времето за приравняване на COVID пандемията с грипната епидемия. В Испания властите са взели подобно решение преди дни, но у нас обстановката не позволява това, коментира проф. Аргирова. 

Тя е категорична, че когато се правят анализи на обстановката и разпространението на вируса, трябва да се използват не данни от чужди държави, а наши изследвания, поради специфичната база данни у нас. Например много ниският процент на ваксинираните.   

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.