Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Кирил Петков публикува изявление по случай 30 години, откакто България призна независимостта на Северна Македония.

Той прави това дни преди да оглави делегация за посещение в Скопие. Там представителите на правителството ни ще се срещнат с Димитър Ковачевски, който до часове трябва да бъде официално избран за премиер на РСМ.

"Днес се навършват 30 години от признаването независимостта на тогавашна Република Македония. На 15 януари 1992 правителството на Филип Димитров беше първото, защитило правото на македонските ни приятели да имат собствена държава. Така България показа, че иска да има истински отношения на добронамереност и диалог между нашите две държави. Днес ние сме задължени да върнем климата на разбирателство между нас. Защото заедно можем повече", казва Кирил Петков във фейсбук страницата на Министерския съвет.

Както бе обявено по-рано днес, Петков е дал отрицателна PCR проба за COVID-19, така вече излезе от карантината.

Коментари

Приятелска страна с неприятелско поведение

Македония сама се определя за приятелска страна, но подходът и към България е шовинистки. Сега макетата драпат да влязат в ЕС и се правят на смирени. Но дори и в този момент не пресатават нападките срещу България. Дано новото правителство в София не сгафи и се подаде на натиска на Запада. Нито на Щатите, нито на Европа им пука за България. Те гледат нещата на Балканите от сателитна височина. Особено ЕС се прави на загрижен за мира на Балканите. но пак действа със стария изпитан метод - разделяй и владей. За Щатите да не говорим - за тях България винаги е била продатък към общата им политика спрямо Източна Европа. Но Вашингтон не крие, че гледа с очилата на интересите си различните страни от района.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.