Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Шепа нещастни фашисти"!

Така определи протестиращите вчера срещу зеления сертифита Христо Петров, депутат от "Продължаваме промяната", по-известен като Ицо Хазарта.

Репликата бе част от негов коментар от парламентарната трибуна по повод декларация от "Възраждане", в която за пореден път те изказваха антиваксърски тези по повод вчерашния организиран от тях протест.

"Ако утре аз реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа: елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева - не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?", попита Хазарта.

Пленарният ден днес започна с декларация от "Продължаваме промяната" по повод вчерашния протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат, който стигна до щурм на парламента.

"Във вчерашния ден 77 души са загубили живота си в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на COVID кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява", заяви народният представител Николай Ангов.

Той посочи, че е поставен на риск животът на протестиращите, защото депутатите, част от тях от "Възраждане", които са подстрекателствали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те "ще развеят депутатската си карта" и ще бъдат приети в болница, а това, по думите му, е лукс, който техните избиратели нямат.

Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили да няма пострадали от страна демонстрантите, въпреки ескалацията на напрежението.

"Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи", апелира Ангов.

Коментари

в десетката

Точно фашисти, това са Копейкин и ордата руски еничари около него, но какво се учудваме нали вземат пример от началството в Москва, а Русия днес се превръща точно във фашистка държава.... за съжаление.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.