Алек Болдуин отрече обвиненията, че уж не е спазвал изискванията на разследването заради убийството при снимките на филма "Ръжда" през октомври 2021 г., съобщи актьорът в Instagram. Но все още не дава данните от телефона си.

„Всяко внушение, че не изпълнявам молби, заповеди, изисквания на разследването или заповед за обиск, е пълна глупост“, посочи Болдуин.

Според него разследването е процес, при който правоприлагащите органи трябва да отправят искане до щата, в който той живее. Едва след това те ще имат достъп до данните на телефона му. Той добави, че полицаите не могат да влизат в телефона и да вземат личните снимки.

Болдуин припомни, че е бил напълно готов да сътрудничи на разследването. Според него най-добрият начин да се почете паметта на починалата Галина Хътчинс е да се разбере цялата истина за случилото се.

На 22 октомври, по време на снимките на една от сцените на уестърна, Болдуин стреля с пистолет, който трябваше да бъде зареден с халосни патрони, но те се оказаха бойни.

В резултат на това операторът Галина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен. По-късно актьорът каза, че не е натискал спусъка на пистолета.