Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев, който посрещна празниците с COVID във ВМА, нарисува своите лекари. Или по-точно очите им - единственото, което вижда от тях по време на лечението си. И ги е нарисувал, за да ги помни...

Номинираният за "Оскар" за филма "Сляпата Вайша" прекара празниците в COVID отделението на ВМА, след като около Коледа се зарази с коронавируса.

"Най-тъжното нещо на тази болест, е че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш само очите им. По тях съдиш, дали ти се усмихват, дали са уморени. Всичко минава през тях. Отначало, дори не можеш да се ориентираш кой-кой е. После свикваш. Ти си цял, човек пред тях. А те - те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи... Поклон пред тези хора, медицинските работници. Дано ги разпозная някой ден на улицата" когато ги срещна", пише Ушев във фейсбук.

Теодор Ушев

Теодор Ушев се възстановява успешно от заболяването, като по време на престоя си във ВМА, публикува и постове, с които показа, че е обиден от различни коментари:

"Как така се случва, че от всичките ми, хиляди познати, някои от които и ваксиноскептици, само българи ме проклинат, желаят ми "да пукна", злорадстват, че съм бил ваксиниран, пък съм се заразил, назидават, злорадстват, поучават? Нова година е, обичайте се и се чувствайте късметлии, ако може да прегърнете семействата си. Но в такива моменти се броят и приятелите - благодаря ви на всички за подкрепата! И да знаете - ваксинирайте се."