Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев, който посрещна празниците с COVID във ВМА, нарисува своите лекари. Или по-точно очите им - единственото, което вижда от тях по време на лечението си. И ги е нарисувал, за да ги помни...

Номинираният за "Оскар" за филма "Сляпата Вайша" прекара празниците в COVID отделението на ВМА, след като около Коледа се зарази с коронавируса.

"Най-тъжното нещо на тази болест, е че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш само очите им. По тях съдиш, дали ти се усмихват, дали са уморени. Всичко минава през тях. Отначало, дори не можеш да се ориентираш кой-кой е. После свикваш. Ти си цял, човек пред тях. А те - те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи... Поклон пред тези хора, медицинските работници. Дано ги разпозная някой ден на улицата" когато ги срещна", пише Ушев във фейсбук.

Теодор Ушев

Теодор Ушев се възстановява успешно от заболяването, като по време на престоя си във ВМА, публикува и постове, с които показа, че е обиден от различни коментари:

"Как така се случва, че от всичките ми, хиляди познати, някои от които и ваксиноскептици, само българи ме проклинат, желаят ми "да пукна", злорадстват, че съм бил ваксиниран, пък съм се заразил, назидават, злорадстват, поучават? Нова година е, обичайте се и се чувствайте късметлии, ако може да прегърнете семействата си. Но в такива моменти се броят и приятелите - благодаря ви на всички за подкрепата! И да знаете - ваксинирайте се."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.