Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германец намери оригинален начин да агитира сънародниците си да се ваксинират срещу коронавируса. Той подреди стадо от 700 овце и няколко кози във формата на 100-метрова спринцовка. За целта използва и дрон. Видеото вече обикаля световната мрежа.

За да накара овцете да застанат където трябва, Ханспетер Ецолд, специалист по работа в екип, поставил храна на определени места на полето. 

В сравнение с други западноевропейски страни Германия има по-ниски нива на ваксинация - 71,3% от населението е получило две дози ваксините срещу COVID-19, а 39,3% са с поставени бустерни дози, съобщава институтът по инфекциозни заболявания "Роберт Кох".

"Може би някои хора могат да бъдат достигнати емоционално, когато логиката и научните разсъждения не работят. Идеята ми хрумна през лятото, когато водех упражнения за изграждане на екип, използвайки овцевъдство. Стадото се водеше от овцете, а агнетата бяха отзад. Трябваше да се полагат специални грижи за тях, защото те не можеха да го следват. И тогава ми дойде идеята, че и за нас хората е същото. Като мнозинство трябва да се уверим, че най-слабите не изостават", сподели Ханспетер Ецолд. 

 

Коментари

Дидо

Българите не знаят що е дисциплина не обиждайте овцете

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.