Германец намери оригинален начин да агитира сънародниците си да се ваксинират срещу коронавируса. Той подреди стадо от 700 овце и няколко кози във формата на 100-метрова спринцовка. За целта използва и дрон. Видеото вече обикаля световната мрежа.

За да накара овцете да застанат където трябва, Ханспетер Ецолд, специалист по работа в екип, поставил храна на определени места на полето. 

В сравнение с други западноевропейски страни Германия има по-ниски нива на ваксинация - 71,3% от населението е получило две дози ваксините срещу COVID-19, а 39,3% са с поставени бустерни дози, съобщава институтът по инфекциозни заболявания "Роберт Кох".

"Може би някои хора могат да бъдат достигнати емоционално, когато логиката и научните разсъждения не работят. Идеята ми хрумна през лятото, когато водех упражнения за изграждане на екип, използвайки овцевъдство. Стадото се водеше от овцете, а агнетата бяха отзад. Трябваше да се полагат специални грижи за тях, защото те не можеха да го следват. И тогава ми дойде идеята, че и за нас хората е същото. Като мнозинство трябва да се уверим, че най-слабите не изостават", сподели Ханспетер Ецолд.