Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американски експерти твърдят, че ако избираме внимателно мястото си в самолет, можем да намалим риска от зараза, включително и с COVID-19, съобщи ЮПИ, информира БТА. По-безопасни са местата в дъното на самолета, защото зад седящите има по-малко хора.

Шелдън Джейкъбсън и екипът му от университета на Илинойс в Урбана-Шампейн са използвали данни за движението на аерозолите, за да моделират най-безопасните места в самолет "Боинг". Това потвърдило, че е препоръчително средните седалки да бъдат оставяни празни, както и някои редове. При пълни полети обаче задните редове може да са напълно продадени, както и всички седалки в бизнес класа, където разстоянията са по-големи.

Друг начин за намаляване на риска е семействата да бъдат настанявани заедно, с пространство между тях.

Във всички случаи е препоръчително носенето на маски и те да не се свалят. Това изследване потвърди, че те намаляват риска от предаване на новия коронавирус с 30 процента, независимо от разпределянето на местата.

Отварянето на въздушните клапи над седалките също намалява риска.

"Намаляването на риска е възможно - казва Джейкъбсън. - Но той не може да бъде елиминиран напълно

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.